NIK SITI MARDHIAH ABD RAHMAN

SHAKLEE BUSINESS LEADER

Saya Ummi Mardhiah

Ummi Mardhiah seorang lepasan graduan Hubungan Antarabangsa pada tahun 2007. Tatkala setiap graduan mengimpikan kerjaya tetap dan terjamin, Ummi mengambil keputusan paling tepat demi anak-anak. Berkorban demi anak-anak dan keluarga untuk masa depan yang lebih baik. Setiap keputusan mempunyai risiko, jika kita mahu, usahakan sehingga dapat, usah lagi toleh ke belakang.

Ummi percaya dunia perniagaan bukan suatu perkara mudah. Keyakinan dan kehendak mesti sentiasa berada di tahap paling tinggi supaya kita tidak mudah rapuh dan berderai. Bukankah 9/10 punca rezeki itu adalah perniagaan? Tiada istilah hanya insan terpilih sahaja boleh berniaga. Ini fahaman yang sangat tidak tepat.

Kemahiran perniagaan boleh di pupuk. Menuntutlah ilmu perniagaan dengan guru berkaitan dengan perniagaan kita. Insya Allah liku-liku perjalanan berniaga mampu di lalui dengan tenang.

Shaklee Pilihan Yang Tepat

Cerita Ummi ini hampir sama seperti kebanyakan pengguna Shaklee. Ummi mula menjadi pengguna produk Shaklee sekitar pertengahan tahun 2012. Anak sulung Ummi, Furqan lebih kurang berusia 5 atau 6 bulan pada ketika itu sangat kuat menyusu. Malangnya Ummi sebagai pertama kali seorang ibu di tambah pula sukar bendung stress sepanjang kehadiran Furqan menyebabkan penghasilan susu badan semakin merudum.

Furqan kerap berjaga 2 sehingga 3 jam setiap tengah malam bermula sejak lahir sehingga berumur 4 bulan. Kepenatan melampau di tambah Ummi tidak mengambil apa-apa makanan tambahan sebagai sokongan nutrien untuk membantu penghasilan susu badan yang banyak dan berkualiti. Ummi tidak menyangkal waktu itu juga Ummi sangat cetek ilmu berkaitan penyusuan selepas kelahiran.