Ostematrix Pembekal Kalsium Premium

Ostematrix ialah  vitamin yang di rumus khas sebahagian besarnya mengandungi kalsium. Tubuh badan manusia tidak mampu membina kalsium dan perlu di ambil dari luar setiap hari. Tahukah anda bahawa terdapat 99 peratus kalsium di simpan di dalam tulang manakala 1 peratus berada di dalam salur darah manusia. Kalsium yang tersimpan di tulang akan di curi sekiranya kehilangan kalsium di dalam darah berlaku. Jika kita tidak mengambil kalsium secara teratur setiap hari, kemungkinan besar kecurian sumber kalsium daripada tulang akan mengakibatkan kekurangan ketumpatan tulang. Proses ini jika berterusan akan menyebabkan risiko Osteperosis terutama di kalangan wanita.

Fungsi Ostematrix

 Menguatkan Tulang

Kalsium menghalang osteoperosis, menguatkan kuku, gigi, sistem saraf.. Ia juga membantu membaiki tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, ekzema, konvulsi atau kekejangan, gusi berdarah, dan merangsang pemekatan darah.

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas 

Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi, dan arthritis.

Meringankan Stress 

Mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ianya  juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala, dan pitam.

❖ Memperbaiki Kesakitan Haid 

Kajian mendapati pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian Tubuh 

Ostematrix berkesan memastikan imbangan PH tubuh kerana kalsium yang terkandung di dalamnya adalah mineral alkali. Selain itu ia mampu menghalang obesiti di kala umur tua kerana ianya bersifat menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

 Memperbaiki Hyperaktiviti Perut dan Gastrik 

Magnesium : merupakan ion positif no.2 penting di dalam tubuh badan. ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Ia juga mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, membantu sistem saraf, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Magnesium juga mampu untuk penting bagi mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Vitamin D : Pada tahun 1916 ia mampu merawat penyakit rickets dan di namakan Vitamin D sejak dari itu. Vitamin D bertindak meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal.

 Mengandungi Kebaikan Zinc, Baron, Manganes, Kuprum 

Bertindak memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot,menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan, dan menghalang arthritis.

Kajian telah membuktikan hanya dua kaplet Ostematrix menunjukkan peningkatan dalam paras kalsium darah yang signifikan, di ukur dalam tempoh 12 jam. Kalsium perlu diserap terlebih dahulu supaya badan boleh menggunakannya untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.

Panduan Memilih Kalsium Premium

✓ Pastikan produk mengandungi bersama magnesium dan vitamin D

✓ Elakkan produk yang di buat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum

✓ Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Hubungi saya di maklumat tertera untuk sebarang pertanyaan dan konsultasi khas (eksklusif):

:: HUBUNGI ::

NIK SITI MARDHIAH ABD RAHMAN

-Konsultan Pemakanan dan Nutrisi-

-Shaklee Independant Distributor-

Shaklee ID: 887698

SMS / CALL

+6010- 409 1015

EMAIL

mardhiah@momsuperblife.com